joi, 3 iulie 2014

Captain America : The Winter Soldier (2014)



Steve Rogers se străduieşte să-şi îmbrăţişeze rolul de erou contemporan în lumea modernă. El e Captain America şi va face echipă cu Natasha Romanoff, cunoscută drept Văduva Neagră. Împreună vor înfrunta un inamic puternic, dar care se ascunde în umbră. Avand in vedere cat de multe poante au avut Iron Man 3 si Thor Intunericul,ma asteptam ca si Capitanul America sa fie la fel,si din fericire,m-am inselat. Mai intens,mai serios,si mai intunecat ca oricand,Captain America the Winter Soldier este cel mai reusit film din universul Marvel de pana acum.

Daca in celelalte se punea mai mult accent pe efecte si pe cat mai multe faze care sfideaza complet gravitatia,aici efectele sunt lasate pe plan secund,deliciul filmului fiind luptele corp la corp spectaculoase si facute fara pic de CGI. Avem si efecte din plin,insa doar acolo unde trebuie si cat trebuie.
Scenariul si regia sunt foarte bune,intreg filmul avand atmosfera unui thriller cu spioni din anii 80. Actingul este si el foarte reusit,carisma lui Chris Evans,impreuna cu senzualitatea emanata de Scarlett Johansson,si cu talentul de a interpreta un rol negativ excelent al lui Sebastian Stan, facand un trio de senzatie. Coloana sonora a fost foarte potrivita pentru atmosfera filmului,villanul a fost unul mai mult decat pe masura eroului,in multe momente dand senzatia ca pur si simplu nu poate fii oprit,iar cele cateva twist-uri fac totul si mai interesant,totul pe un 3D destul de vizibil pe alocuri. Cu toate astea,nici o scena din film nu se compara ca impact emotional cu cele 2 treasere din timpul creditelor de final,care fac legatura cu Avengers 2 Age Of Ultron si ne introduc 3 personaje noi si mult asteptate,ce vor avea un rol cheie in acesta.Per total,a fost cel mai reusit film din universul Marvel de pana acum,si probabil si cel mai bun film cu super eroi al anului.Nu este o capodopera,insa este ceva nou pentru Marvel si este obligatoriu de vazut de catre toti adeptii acestui gen de filme.9/10 !

 


6 comentarii:

  1. Captain America:The Winter Soldier este un film care se ridica la un nivel mult mai ridicat decat multe alte filme din universul Marvel.Acest film mi s-a parut bine gandit si fata de celelalte filme acesta pare cel mai bine construit.Desigur filmul este si foarte spectaculos si plin de energie insa sunt si multe momente mai linistite care sunt pline de suspans si tensiune.
    The Winter Soldier fata de The First Avenger este cu siguranta cu multe clase peste iar faptul ca acest nou film a patruns in Top 250 conform IMDB m-a surprins foarte mult

    RăspundețiȘtergere
  2. Privind finalul serialului de televiziune “Agents of S.H.I.E.L.D” aveam deja in minte unele intrebari referitoare la directorul Nick Fury, intrebari al caror raspuns a fost evident in noua aventura a Capt. America. Trebuie sa recunosc ca MARVEL s-a intrecut pe sine si de asta data la capitolul actiune si efecte speciale. Cuvantul “plictiseala” e scos definitiv din vocabular, totul decurge cursiv si rapid. Scenaristii Christopher Markus si Stephen McFeely se pare ca sunt “in mana” si ceea ce a rezultat din efortul comun depus de actori, regizori si cameramani, deopotriva cu cei de la animatie se poate numi o pelicula de exceptie.

    RăspundețiȘtergere
  3. Filmul dinainte promitea multa actiune, dar acum ca lam vazut a ridicat "stacheta" fata de primul film. Cu ce pluseaza partea a -II sunt bataile corp la corp absolut fenomenale gandite, regizate si filmate, cred ca singurul defect a fost 3D-ul, l-am vazut in 3D si strica atmosfera parerea mea, adica ce vreau sa zic la un Iron Man cu 80% efecte vizuale da merge un 3D dar la acest film cu putine efecte parca strica ceva. Asa ca lam vazut fara 3D si mi sa parut mult mai bun, per total un 8/10 RECOMAND.

    RăspundețiȘtergere
  4. E superb. E mult mai bun decat orice film cu super-eroi de la MARVEL. Bineinteles nu bate Avengers. Nu va povestesc prea multe. Puteti citi recenzia la film pe *** si m-a facut sa-l vad chiar daca prima parte a fost slabuta.

    RăspundețiȘtergere
  5. vazut in 3d ,filmul este acceptabil;mai reusit decat partea 1 si thor 2. Daca nu l-as fi vazut la cinema,iar cred ca as fi fost dezamagit de marvel

    RăspundețiȘtergere
  6. tare filmul abia astept sal vad vi-l recomand

    RăspundețiȘtergere

Postări populare