luni, 21 iulie 2014

The Island (2005) - Insula



Ewan McGregor (Lincoln Six Echo ) si Scarlett Johansson (Jordan Two Delta) sunt doua clone ce traiesc intr-un bungar secret aflat la mare adancime , undeva in desertul american. Ei au doar cativa ani de viata, deoarece au fost creati direct ca si adulti , la comanda stapanilor adevaratelor gene, pentru ca o rezerva in caz de imbolnavire. In aceasta lume ei au reguli clare, dar Lincoln incepe sa-si puna semne de intrebare despre lumea lui.

Lor li se spune ca Pamantul a fost contaminat de niste virusuri extrem de puternice care au ucis oamenii si singurul loc in care nu a ajuns este o insula unde merg doar cei din acest loc in urma unor extrageri ca si la loto. Pentru a ajunge acolo ei trebuie sa se comporte exemplar pentru ca sa merite acel lucru. Dar Lincoln Six Echo incepe sa-si dezvolte creierul si incepe sa-si dea seama de fapt ca a merge pe insula inseamna de fapt ca o sa mori si evadeaza impreuna cu Jordan, pentru a-si intalni adevaratii lor purtatori de gene. Incepe astfel o adevarata vanatoare pentru recuperarea clonelor care pot distruge adevarata afacere.







7 comentarii:

  1. Filmul"The Island" se bazeaza pe romanului "Spares"(1996) al scriitorului britanic Michael Marshall Smith si abordeaza ideea de clonare. Poate ca în urma cu câtiva ani filmul parea mult mai fantastic. Astazi însa - când din rafturile supermagazinelor americane se poate cumpara carne provenita de la animale clonate, ideea de clonare umana mi se pare doar un mic salt. Mic si înfricosator de aproape! Chiar daca filmul are happyend, nu poti sa nu te întrebi: este buna directia în care societatea umana se îndreapta cu mare viteza?!

    RăspundețiȘtergere
  2. Un film ce prezinta o poveste a viitorul, cand setea de viata conduce oamenii spre orice nebunie. Ideea clonelor care isi dau seama ce sunt cu adevarat e originala, iar filmul este bine realizat. Nota 10

    RăspundețiȘtergere
  3. Unul dintre cele mai bune SF -uri pe care le-am vazut.

    RăspundețiȘtergere
  4. Un film extraordinator cu o idee inovatoare destul de buna, care face posibila in viitor rezolvarea oricarei probleme medicinale, printr-o tehnica destul de buna, aceea de clonare.

    RăspundețiȘtergere
  5. un super-film. mie mi-a placut extraordinar de mult. desi nu sunt fan SF, filmul asta chiar m-a incantat pot spune.este genul ala de film care nu te plictiseste si vrei sa nu se mai termine. interpretari de exceptie la o distributie de exceptie .nota 10!

    RăspundețiȘtergere
  6. Un film cu un scenariu destul de original cum rar mai vezi. Latura mea atrasa de filmele SF a fost in extaz pe tot parcursul vizionarii. Undeva, intr-un laborator secret subteran situat in desertul american, o echipa de cercetatori si doctori cloneaza vedetele si oamenii bogati in scopul de a le oferi organe pentru transplant in cazul imbolnavirii. Cand o clona este aleasa pentru recoltarea de organe afla ca a castigat o loterie si merge pe Insula. Planul se strica pana cand o clona evadeaza

    RăspundețiȘtergere
  7. un film absolut bestial care ma impresionat atat prin scenariul original cat si prin jocul actoricesc de exceptie.

    RăspundețiȘtergere

Postări populare