vineri, 18 iulie 2014

In Time (2011) - In timp



Actiunea filmului se petrece undeva in viitor unde procesul de imbatranire a fost schimbata, oamenii trebuie sa plateasca pentru a ramane in viata. Oamenii se opresc din imbatranire la varsta de 25 de ani. Cu toate acestea, pe bratul lor este stampilat un ceas care indica cat de mult vor tra, defapt cat timp mai au de trait. Pentru a evita suprapopularea, timpul a devenit moneda si modul in care oamenii platesc pentru lux si necesitati. Cei bogati pot trai pentru totdeauna, in timp ce restul incearca sanegocieze pentru nemurirea lor. Untanar sarac este acuzat de crima atunci cand el mosteneste o avere de timp de la un barbat mort de clasa superioara. El este fortat sa fuga de forta politista corupta FBI, cunoscuta si ca "Cronometrorii".


 

6 comentarii:

  1. Parerea mea despre "In time" este buna. Nu m-a dezamagit, dar nu pot nici sa spun ca m-a uimit cu ceva in mod deosebit. Ideea ceasurilor ce reprezinta viata fiecaruia, si faptul ca timpul devine o moneda, mi s-a parut geniala si originala, insa doar asta e... sa-i zic surpriza filmului, pentru ca subiectul pe care il subliniaza nu ne este absolut deloc necunoscut. Sunt problemele de care se loveste societatea in care traim. Adica cei bogati au mai multe prioritati, chiar si sansa la o viata mai lunga (in cazul de fata chiar la nemurire), fata de cei saraci. Eu ii dau 7/10 pentru modul in care este abordat subiectul, pentru prestatia actorilor, pentru povestea de dragoste mai putin siropoasa dintre cei doi, si nu in ultimul rand, pentru coloana sonora. Chiar il recomand! E placut si nu te plictiseste, cu toate ca subiectul nu este original.

    RăspundețiȘtergere
  2. "-Ai un minut ?", nu mi-am închipuit că această intrebare poate fi pusă la propriu. Faptul că omul munceşte pentru viaţa lui este transpus în cel mai sugestiv şi direct mod cu putinţă, redus la purul şi crudul adevăr: -munceşti ca să trăieşti. Aici vorbesc de noi de cei din ghetou. Ideea filmului este briliantă. Un film ce pare a fi SF dar nu este decât o metaforă ce ilustrează realitatea de zi cu zi, are toate elementele societăţii mondiale actuale.
    Nota 9.

    RăspundețiȘtergere
  3. deea filmului este foarte bună, o idee pe baza căreia se poate construi un SF de calitate. In time reușește destul de bine să pună în valoare ideea într-un thriller SF cu ceva acțiune și ceva momente romantice pe ici pe colo fără să devină plictisitor. Scenariul e destul de credibil și de clar, nu prea pune la treabă gîndirea spectatorului și are continuitate și logică (asta e un plus și un minus în același timp).
    Chiar dacă filmul are iz-ul acela de Hollywood, unele faze sunt forțate și altele sunt băgate acolo de umplutură, nu m-a deranjat asta la fel de mult ca la alte filme.
    Cu toate astea In Time putea să fie mult mai mult. Scenariul permitea o extindere în afara fazelor pe care mă așteptam să le văd de la început, iar actorii puteau fi aleși mai bine. Amanda Seyfred e superbă și atît, dar Justin Timberlake și ceilalți actori nu impresionează cu nimic. Amanda Seyfred e prezentată ca fiind persoana aia la care indiferent de situație ”coafura rezistă”, și asta la un moment dat deranjează. S-au dat peste cap cu mașina și imaginea ei e neatinsă șamd.

    RăspundețiȘtergere
  4. Idee foarte originala, suspans, putin romantism, fantezie multa, na ca orice sci-fi. Per total un film interesant si bun. Recomand

    RăspundețiȘtergere
  5. Ideea filmului e geniala!
    Timpul inseamna viata, e moneda de schimb a societatii, totul se cumpara pe timp!
    In Time este un SF cat se poate de credibil actiunea fiind foarte bine ancorata in zilele noastre.
    Insa cred ca aceasta poveste extrem de originala putea fi exploata mai bine, cum la fel de bine si distributia putea fi alta.(actingul e ok insa se putea mai bine).
    Actiunea are liniaritate, este o poveste accesibila, fara dileme sau mistere de rezolvat, care captiveaza si iti mentine interesul pana la final.
    Per total filmul este unul bun in primul rand datorita scenariului si a mesajelor ce decurg din acesta.
    Merita vazut!

    RăspundețiȘtergere
  6. Este un thriller echilibrat din toate punctele de vedere, condimentant cu putina actiune, cu putina emotie si cu un strop de romantism incat sa cuprinda gusturile cat mai multor cinefili. Ideea excelenta si mesajele transmise sunt principalele sale atuuri. Povestea este captivanta, are cursivitate incat sa nu plictiseasca deloc, iar faptul ca nu se agata de prea multe efecte speciale sau de elemente sf il face placut de urmarit si ii da o nota de credibilitate. Regia si coloana sonora sunt la un nivel bun, iar actingul este acceptabil chiar si din partea lui Timberlake (probabil singurul rol ok de pana acum). Singurul lucru pe care i l-as reprosa ar fi ca trateaza superficial un subiect de mare valoare. Daca ar fi fost mai complex, daca ar fi renuntat la cele cateva momente fortate, daca ar fi beneficiat de o distributie mai buna si daca ar fi avut o doza mai mare de dramatism incat "sa-l simti", cu siguranta candida la un loc in primele 10-15 filme ale anului. Astfel, ramane doar un film cu potential mare, dar exploatat doar pe jumatate.

    RăspundețiȘtergere

Postări populare