luni, 30 iunie 2014

Barbierul din Siberia (1998)



Un inventiv antreprenor soseste in Rusia cu gandul de a vinde, pentru teritoriile salbatice din Siberia, noua inventie – o masina de taiat pomi. Asistenta sa, Jane Callahan, o frumoasa americanca, se indragosteste de un tanar ofiter rus, cu o voce de aur, Andre Tolstoi. Tumultoasa lor poveste de dragoste e brusc intrerupta, cand Andre, este acuzat pe nedrept, de atentat antiguvernamental si exilat in Siberia.

 In 1885, Jane Callahan soşeste în Rusia pentru a-l ajuta pe McCracken, un inginer obsedat de maşinăriile sale, să capete fonduri din partea Marelui Duce. Pe drum ea îl cunoaşte pe Andrei Tolstoi, un tânăr cadet pasionat de muzica de operă. Întâmplarea face ca cei doi să se reîntâlnească laa Academia Militară, unde Jane merge să îl convingă pe influentul general Radlov de utilitatea maşinăriei lui McCracken.

Atât Tolstoi, cât şi Radlov se îndrăgostesc de Jane, însă aceasta nu poate să renunţe la niciunul dintre ei, din motive diferite. După ce Tolstoi îşi declară sentimentele în prezenţa rivalului său Radlov, îşi atrage aversiunea acestuia. Petrece o noapte de dragoste cu Jane, dar o surprinde apoi negând vreo relaţie cu el. Simţindu-se trădat, cuprins de gelozie, îl atacă pe generalul Radlov şi, ca urmare, este deportat în Siberia. Jane nu încetează să se gândească la el, pentru ca, după zece ani, să meargă în Siberia să-l găsească. Fără să îl vadă fizic, descoperă în casa lui spiritul unei ţări uriaşe care îi va ascunde pe vecie secretul.

 

Server 1



Server 2



Server 3

8 comentarii:

  1. Ce s-ar mai putea spune despre Nikita Mikhalkov? Ca a realizat inca un film pe masura lui,un film deosebit,il recomand cu incredere!

    RăspundețiȘtergere
  2. L-am vaz o data la tv..si a fost 1 film din viata mea care m-a emotionat..Eu plangeam in fata tv-ului si ai mei radeau de mine:-s L-am cautat apoi multi ani.E minunat! Fascinanta relatia dintre ei.Sunt minunati asa cum sunt!

    RăspundețiȘtergere
  3. Nikita Mihalkov are talentul de a emotiona. O face mereu, in fiecare dintre filmele sale. Nici acesta nu face exceptie.Dar nu pentru ca este o drama foarte bine realizata(desi este si asta), ci pentru naturaletea personajelor sale.
    Numele lui Tolstoi, intentionat introdus parca pentru a crea o confuzie, il face pe Andrej un personaj poate mai comun, un fel de rus clasic, iubitor de muzica buna si de viata tumultuoasa. Acelasi Andrej, sincer indragostit, dar nefiresc de nefericit datorita situatiei cu care se confrunta, ne readuce parca inca odata cu picioarele pe pamant. Viata ne sugereaza el, este frumoasa , dar uneori nedreapta, iar impacarea cu ea insasi tine parca de data aceasta mai mult de o atitudine tipica ciobanuli mioritic, decat luptatorului cadet rus. Este foarte ironic felul in care tocmai caracterele tari sunt supuse acesui tip de incercare. Izolare, exil, interzicerea fericirii...iar la final SUPRAVIETUIRE. Cu ce costuri insa? O viata avem doar!

    RăspundețiȘtergere
  4. Una dintre cele mai complexe (şi complete) poveşti ale ultimilor ani, un film de excepţie în regia marelui regizor Nikita Mihalkov, o reprezentare completă a umanităţii, transpusă pe peliculă într-un mod aproape sublim. Un film-revelaţie pentru orice persoană ce poartă grija propriei umanităţi.

    RăspundețiȘtergere
  5. Dragii mei cinefili,
    Incepind cu aceasta saptamina am placerea sa incep o prezentarepersonala a unor filme de exceptie,ordinea neffind de genul "de la cel mai bun pina la cel mai putin bun".
    Barbierul din SIBERIA este fantastic de bun deoarece are avantaul de fi regizat de MIHALKOV care normal reda poate cel mai bine atmosfera si obiceiurile rusilor si mai beneficiaza de 3 mari actori din asazisul occident care realmente joaca magistral,avind si avantajul unui scenariu aproape perfect,decoruri si peisaje pe care doar KUROSAWA le mai viseaza si chiar le filmeaza.
    Aveti de toate in acest film : intriga,suspans,pasiuni si mai ales credibilitate.
    Superb film,dragilor,umblati fuguta dupa el !
    Nu-l ratati , merita sa-l vedeti macar odata !

    RăspundețiȘtergere
  6. o frumoasa poveste de dragoste in clasicul stil rusesc cu o julia ormond fermecatoare...un final totusi trist dar cu speranta ca exista iubire..

    RăspundețiȘtergere
  7. Un film foarte bun... Unul dintre cele mai bune pe care le-am vazut .... 10

    RăspundețiȘtergere
  8. Am văzut filmul de multă vreme, dar încă ţin minte anumite detalii din el. Dar ce ţin cel mai bine minte e faptul că nu mai puteam de râs. E plin de faze amuzante şi are câteva secvenţe excelent realizate.
    Partea dramatică nu este ceva ce să îmi amintesc, pentru că probabil nu a fost atât de tristă povestea sau atât de bine conturată, dar nu mai ştiu exact.
    Oricum, e unul din filmele care trebuie văzute.

    RăspundețiȘtergere

Postări populare