joi, 10 iulie 2014

Percy Jackson : Sea of Monsters



Bariera de protectie din jurul Camp Half Blood , formata de copacul care este de fapt, fiica lui Zeus, este încălcata de pernonaje negative mistice. Pentru a o restaura, fiul lui Poseidon se pregateste alaturi de prietenii lui pentru a găsi legendara Lana de Aur. Dar un alt semizeu, fiul lui Hermes, apare cu cu intentii rele. O alta surpriza , care apare in aceasta serie, este fratele lui Percy , care este un ciclop. Surpriza vine binenteles, din esenta ca Percy ar fi singurul fiu al lui Poseidon. Pe langa gasirea Lanii de Aur , filmul mai urmareste rivalitatea dintrea fiica lui Ares si insusi personajul principal, fiul lui Poseidon. Percy Jackson: Sea of Monsters se bazează pe a doua carte din seria de cinci despre fiul lui Poseidon și prietenii săi, care se întâmplă să fie copiii ai zeilor olimpieni. Pentru ceea ce este, în esență, un film de copii, script-ul este destul de bun, cu un dialog vioi, care ține de acțiune si mișcare, fără a fi prea obsedat de ea. Percy își petrece timpul cu personajele și dă momente exprimate pentru a ne permite să-i cunoastem. Se amesteca inteligent mitologia greacă în timpurile moderne și este suficient de creativa si niciodată nu prea știi ce se va întâmpla în continuare.

Există unele teme cu adevărat de bază aici și mesajele din film sunt destul de convingatoare, ele sunt mesaje bune pentru copii. Logan Lerman ca Percy Jackson este un mare erou. El a dovedit că poate este un mare actor in( Cei trei muschetari ) si capabil de drame emotionale intime ( avantajele de a fi un Wallflower ) și este în creștere ca si stea de cinema și o personalitate atrăgătoare. Prietenii lui, Annabeth (Alexandra Daddario) și Grover (Brandon T. Jackson) sunt si ei actori destul de buni . Ei sunt Ron și Hermione din lumea Percy Jackson. Directorul Thor Freudenthal este un regizor capabil , care nu adaugă prea multe infloriri in scenariu, dar nu da seria de intrare inchisa mai ales atunci când scena de deschidere are o tânără fată pe moarte de la inceput.

Efectele speciale sunt suficient de bune pentru a fi credibile și distractive. Rolurile principale Logan Lerman, Alexandra Daddario și Brandon T. Jackson regizat de Thor Freudenthal. Scris de Marc Guggenheim. Produs de Michael Barnathan, Chris Columbus și Karen Rosenfelt. Gen: Fantasy

 


5 comentarii:

  1. Cel mai bun film al tuturor timpurilor,veti fii cumprinsi si atrasi intr-o lume de legenda,intr-o lume in care veti fii semi-zei si tot odata veti simti o magie unicata,veti fi Percy Jackson pentru 106 de minute

    RăspundețiȘtergere
  2. O poveste foarte frumos transpusa in film. Efecte speciale impresionante. Mult mai bun decat partea anterioara. Il recomand cu incredere.

    RăspundețiȘtergere
  3. Povestea a fost fascinantă şi efectele de asemnea.Însă scenariul a lăsat de dorit,unele replici depăşind limita banalului.Oricum e un film de adolescenţi şi trebuie tratat ca atare.Relaxant şi distractiv în mare parte,însă cu lipsuri care ar fi completat golul lăsat de acting şi de scenariu.

    RăspundețiȘtergere
  4. Un film de aventură foarte bun. Mi s-a părut mai bun decât primul film, pentru că are mai multă acțiune și este mult mai interesant. Sunt curios cum o să fie și partea a treia. Povestea este interesantă și originală. Efectele speciale sunt mult bune decât în primul film, coloana sonoră are o calitate bună, are mult umor. Filmul este un pic înfricoșător în unele părți, dar nu foarte violent. Mi-a plăcut foarte mult actorul Douglas Smith în rolul Tyson. Un film bun de vizionat atât petru copii cât și pentru adulți

    RăspundețiȘtergere
  5. Frumos ca poveste, frumos ca efecte, cam scartiie la capitolul interpretare si la capitolul credibilitate, desi “credibilitate”, atunci cand se vorbeste de zei, e un concept destul de alunecator in functie de filosofia de viata a fiecaruia. Pana la urma e un film pe registrul fantastic si in acest caz lucrurile ies din matca obisnuita si imaginatia e singura limita. Privita astfel, interactiunea dintre Poseidon si urmasii lui pare destul de limitativa avand in vedere ca lupta cu Cronos era o continuare a unor reglari de conturi mult mai vechi. E in sine un film usor, distractiv, bun pentru o pauza la finalul unei saptamani agitate. Personal am fost mai entuziast la prima serie, cea din 2010, “Percy Jackson & the Olympians: The Lightning Thief”. Acum sunt mai multe efecte, dar mai putina interpretare de calitate.

    RăspundețiȘtergere

Postări populare