luni, 21 iulie 2014

Django Unchained (2012) - Django dezlantuit



Actiunea filmului Django Unchained este plasata cu cativa ani inaite de Razboiul Civil, cand Django este un sclav negru tratat cu brutalitate si vandut dintr-un loc in altul ca si pedeapsa ca sa-l indeparteze de sotia lui, Broomhilda. Intr-o buna zi el se intalneste cu dentistul Dr. King Schultz , care de fapt este un vestit vanator de recompense, care il elibereaza intr-un mod foarte original si ii propune sa-l insoteasca ca sa-i gaseasca pe vestitii frati Brittle. Django accepta din cauza ca are niste socoteli neincheaiate cu ei si il urmeaza pe dentist.

Pe parcurs insa, Django isi doreste sa-si gaseasca sotia si afla ca este pe vestita palntatii de bumbac, Candyland si datorita faprului ca este o foata fugara , lucreaza ca si prostituata. Impreuna cu doctorul , pun la cale un plan ingenios pentru a o rascumpara de la crudul Calvin Candie , proprietarul plantatiei.  Aici trezeste suspiciuni , deoarce lumea nu este obisnuita sa vada un sclav liber, mai ales un negru vanator de recompense.



8 comentarii:

  1. Surprinzator de bun scenariul.Mda...Quentin Tarantino, acum inteleg. Surprinzator de bun rolul jucat de Christoph Waltz, pe toata durata flmului l-am confundat cu Tim Roth, un alt doctor...cel din "Lie to me". Despre Leonardo di Caprio nimic surprinzator, rol excelent jucat, un rol care i se potriveste .dupa o asteptare de un an de zile,in sfarsi un film la care stau placut surprins si cu zambet plin de satisfactie pana la final.

    RăspundețiȘtergere
  2. Categoric, unul dintre cele mai bune filme pe care le-am văzut vreodată. Stau și mă gândesc la toate producțiile lui Tarantino pe care le-am vizionat și nu pot să găsesc una care să nu-mi placă. Omul ăsta este absolut incredibil, poveștile lui sunt atât de exagerate pe alocuri și totuși atât de verosimile, e pur și simplu un paradox. Nu pot să aleg ceva din film care să-mi fi plăcut cel mai mult, este pur și simplu genial construit, actorii sunt extraordinar de bine puși în valoare, scenariul e.. jos pălăria!, costumele și coloana sonoră sunt memorabile.. Filmul e bun cap-coadă, rar mai vezi așa ceva. Povestea este super bine construită, dialogurile sunt ca de obicei, de neuitat, iar finalul e, neașteptat și totuși just. Neașteptat nu e chiar cel mai potrivit cuvânt, dar e primul care-mi vine-n minte

    RăspundețiȘtergere
  3. gusturile nu se discuta ; sunt unii care au auzit de povestea legendara dintre siegfried si broonhilda din cantecul nibelungilor si care tot nu apreciaza creatia lui tarantino ;

    RăspundețiȘtergere
  4. Un film asa bun ca Django Unchained rar am vazut. Sincer nu era in topul listei mele al filmelor asteptate, dar a trecut direct in topul celor mai bune filme pe care le-am vazut.

    RăspundețiȘtergere
  5. Un mod foarte personal de a prezenta ororile sclaviei.Într-o atmosferă de calm,umor şi sarcasm, acţiunea este dura,în fapt o dramă in care personajele par ciudate,uneori comice, susţinute de un dialog spiritual.

    RăspundețiȘtergere
  6. Criticul Peter Travers a scris: "Tarantino trăieşte pentru a întrece limitele, iar dacă Django nu ar fi greu de "digerat", nu ar fi un film expceţional realizat de Tarantino." Nota 10

    RăspundețiȘtergere
  7. Django Unchained este un film excelent. Daca aveti sansa sa-l vedeti, nu ezitati. Vizionare placuta!

    RăspundețiȘtergere
  8. Premiile obținute sunt bine-meritate, dar mi-e ciudă că mereu Tarantino e ocolit de premiul pentru cel mai bun film; sunt tare curioasă dacă Argo chiar e mai bun. Pentru mine, ăsta rămâne cel mai tare film văzut în ultimele luni; o poveste romantică spusă într-un mod atât de brutal și sângeros, poate suna ciudat, dar nici nu știți cât de tare vă poate prinde și pasiona! Nu-l ratați, este mind-blowing.

    RăspundețiȘtergere

Postări populare