marți, 15 iulie 2014

The Hobbit : The Desolation of Smaug



Al doilea dintr-o trilogie de filme adaptate dupa capodopera The Hobbit, de JRR Tolkien, The Hobbit: The Desolation of Smaug continuă aventura personajului principal Bilbo Baggins (Martin Freeman), în timp ce călătorește cu Wizard Gandalf (Ian McKellan) și treisprezece pitici, condusi de Thorin Oakenshield (Richard Armitage), intr-o aventura epica de a revendica Regatul Dwarf pierdut de Erebor. După ce au trecut nevatamati de Munții Cețoși, grupul format din Gandalf Cel Sur, hobbitul Bilbo Baggins și cei 13 gnomi (pitici) se întreaptă spre Erebor. De aici călătoria lor devine una mult mai periculoasă si mult mai spectaculoasa. După achiziționarea unei barci și accesorii din oraș, compania se deplasează la Muntele Singuratic. Gandalf îi părăseste pe moment pe cei 14 pentru a se duce în Dol Guldur, să se convingă dacă necromantul este real sau nu.

Dragonul Smaug s-a trezit la viaţă şi este mai în forţă si mai periculos ca niciodată. Gandalf se îndepărtează înainte ca ceilalți să intre Mirkwood cazul în care acestea sunt atacat de păianjeni gigant și, cu excepția lui Bilbo, sunt capturati de elfii de lemn. Dacă până acum pielea lui de reptila era mai puternica ca oţelul, după 60 de ani de hibernare sub bogăţiile si comorile din Erebor, acest dragon a devenit şi mai greu de cucerit, datorită diamantelor şi a pietrelor preţioase care i-au intrat direct prin piele. Azog şi orcii săi supusi sunt suparati şi determinaţi să le vină de cap lui Thorin şi companiei sale şi pornesc din nou pe urmele lor, iar în film apar Bard the Bowman şi Legolas, doi străini care pe moment vor complica misunea foarte tare si vor creea un mister. Vor reuşi ei să recupereze Erebor-ul din ghearele fioroasei bestii scuipătoare de flăcări, dragonul Smaug?

 Bilbo ajutat de pitici ,scăpa de elfi și au urmat râul din pădure la Lacul-oraș, în cazul în care acestia îndeplinesc Maestru al orașului, și Bard, un arcaș și descendent al Domnului inițial de Dale. Ei au găsit în cele din urmă ușa ascunsă în munte și Bilbo intră și întâlnește dragonul Smaug. În același timp, Gandalf conduce Consiliul Alb Necromancer din Dol Guldur. Gandalf intră in Dol Guldur, unde descoperă adevărata identitate a lui Necromancer. Elfii de Mirkwood, condusi de regele Thranduil și fiul său, Legolas, trebuie să se lupte cu invaziile de orci de la Dol Guldur.

 




5 comentarii:

  1. Un Hobbit mai spectaculos si mult mai reusit decat prima parte. Dupa ce am fost mai mult dezamagit de primul Hobbit , in mare parte pt ca am bagat filmul in aceeasi oala ca si prima serie , uite ca partea a 2-a ridica destul de mult stacheta , si ni se prezinta ca un film bun , spre foarte bun. Un The Hobbit mai dur, mai grav , mai spectaculos decat predecesorul , mai..matur.

    RăspundețiȘtergere
  2. Foarte bun film15 iulie 2014 la 06:10

    Actorii au fost la inaltime , toti isi fac treaba foarte bine , m-a surprins Evangeline Lily , a facut o treaba foarte buna , iar Orlando Bloom , tot timpul este un bonus! Un Smaug..terifiant , dar in acelasi timp foarte atragator , un mare plus al filmului. Regia foarte buna , ca intotdeauna , a lui Peter Jackson , efectele speciale si coloana sonora patrunzatoare ma 'obliga' sa notez acest film cu nota 9 si sa astept cu nerabdare ultima parte.

    RăspundețiȘtergere
  3. Cuvintele nu isi au rostul cand incerci sa iti exprimi opinia despre o asemenea capodopera cinematografica.Trebuie vazut si gata.10 e prea putin pentru asa ceva !

    RăspundețiȘtergere
  4. Fanii LOTR nu trebuie sa-l rateze pentru ca il vor savura cu siguranta , mie sincer mi-a placut mai mult prima parte The Hobbit: An Unexpected Journey ...Astazi am vazut The Desolation of Smaug nu sunt dezamagita nici pe departe dar o prefer pe prima...imi amintesc ca pe la jumatatea filmului era o liniste in sala (desi era full) astia sunt fanii lui J.R.R. Tolkien ...si sunt bucuroasa ca ma numar printre ei ...fiecare cu pasarica lui sau cu stolul , ma rog...

    RăspundețiȘtergere

Postări populare