vineri, 11 iulie 2014

Elysium



În anul 2154, sunt două clase de oameni : cei bogați, care trăiesc pe o stație spațială de lux numita Elysium, iar cei săraci care trăiesc pe o paneta suprapopulată, devastata, Pământul . În timp ce locuitorii de pe Pamant sunt controlati de către roboți nemilosi, cetățenii Elysiumului trăiesc în confort și folosesc în mod regulat dispozitivele lor medicale numite Med-bay-uri pentru a ii mentine sanatosi. Max Da Costa ( Matt Damon ), un fost hoț de mașini și eliberat conditionat, trăiește în ruinele din Los Angeles și lucrează la o linie de asamblare pentru Armadyne Corp, compania militara care furnizează armela Elysium și creează roboți de poliție . Un accident la uzina il expune pe Max la o doză letală de radiații , oferindu-i doar cinci zile de trăit.

 






4 comentarii:

  1. Filmul este exceptional, chiar daca nu e 3D (asa cum isi doreste romanasul nostru din ziua de azi). Personajele sunt conturate extraordinar de bine, iar modalitatea in care a fost realizat mi-a placut foarte mult. Umanitatea este conturata perfect, asa cum este ea de fapt, non-flower-power precum ne-am minti si ne-am dori. Practic, este tipul de film cyberpunk care contureaza exagerat de bine viitorul si umanitatea in sine cu toate super-laturile ei crestine (aici am fost ironic). Foarte bun!

    RăspundețiȘtergere
  2. un film care mie una mi-a placut, un s.f in care actiunea se petrece intr-un viitor unde lumea este impartita intre doua clase sociale; bogatii si saracii, o statie spatiala plina de o frumusete extraordinara si Pamantul unde predomina haosul, mizeria, unde doar oamenii visau la frumusetea statiei Elysium, filmul ne trasmite emotia pe care o traiesc personajele principale si adrenalina scenelor de lupta care sunt montate placut , in care privitorul este implicat in etalarea scenariului si trec cu vederea anumite scapari de scenariu, mi-a placut rolul lui Damon, al carui rol implica un suflet mare si bun, care se tine de treaba si vrea sa-si respecte promisiunea cu orice pret, de a salva oamenii de pe pamant, J.Foster intr-un rol care ii sa potrivit ca o manusa, intr-un rol negativ lipsita de scrupule, facand tot posibilul sa tina in frau legile anti-imigrare si sa asigure un trai luxos pe Elysium, un film de vazut, merita

    RăspundețiȘtergere
  3. Anul 2013 a fost pe departe anul aducerii in prin plan a SF-urilor cu si despre apocalipsa,distrugerea Pamantului etc. Elysium nu se departeaza de la acest subiect ,insa aduce si ceva noutati.
    Mi-a ramas gandul la acel dispozitiv care vindeca absolut orice boala...asa ceva este nepretuit si totodata face ca bogatii sa aiba coltul lor de rai pe Elysium,iar oamenii obisnuiti sa isi duca crucea pe Pamant.
    Un film care reprezinta destul de corect valorile sociale si anume cum sunt tratati preferential de catre sistem oamenii; bogatii sunt ridicati la nivelul de zei iar oamenii simpli sunt lasati sa moara in mizerie.

    RăspundețiȘtergere
  4. Provocator prin imaginile comparative susținute de foarte reușitele efecte speciale, azi normale în genul de ficțiune.Are potențial și ne atinge neliniștele chiar dacă unele scene ar mai fi trebuit lucrate,se simte ceva lipsuri în intensitatea acțiunii cât și interes din partea protagoniștilor în interpretare.Motiv de-a nu avea acea strălucire a unui film mare chiar dacă e făcut inteligent,cu aluzie la actualitatea în care trăim,chiar dacă lasă loc la libera imaginație,răman totuși multe întrebări fără răspuns.Merită vizionat acest film în care Neill a creat o lume convingătoare,cu conceptii filozofice și morale epocii în care trăim,cu interesele și aspirațiile unor categorii sociale.

    RăspundețiȘtergere

Postări populare