marți, 15 iulie 2014

The Hunger Games: Catching Fire



Norocul s-a schimbat în mod semnificativ pentru Katniss Everdeen (Lawrence), datorita zilelor de înfometare în Districtul 12. Ea și clanul ei nu vor mai rabda foame din nou, datorit mișcarilor perspicace, care au forțat factorii de decizie a jocului , în calitate de câștigători. Marioneta corupta a țării, președintele (Donald Sutherland), nu accepta sa fie păcălit, cu toate acestea, cea mai recenta schema a lui de a păstra oamenii din Panem sub control este de a-i intoarce unul împotriva altuia. In timp ce fac turul invingatorilor , se declaseaza mai multe revolte in districte , iar vina cade asupra lor. Totodata, ei trebuie sa-i convinga pe locuitori ca dragostea dintre ei este reala si ca nu au trisat jocurile. Mai mult de jumătate din film se desfășoară înainte de a 75-a editie a Jocurilor Foamei , inaite sa inceapa. O mare parte din acest timp este petrecut prin intelegerea acestei societăți fără milă si opresiva.

Katniss și Peeta se pregatesc pentru turneul lor de victorie si pretind a fi un cuplu, deși inima lui Katniss aparține lui Gale (Liam Hemsworth), băiatul pe care ea l-a lasat în urmă. Romantismul este încă in floare. Spre deosebire de Twilight , în care o fată este impartita între un vampir și un lup, The Hunger Games ii oferă lui Katniss alegerea provocatoare de a adera la una sau de a deveni lider al unei revoluții. În plus, siguranța nu mai este o opțiune pentru Katniss după ce Snow inventează un nou set de jocuri pentru a fi jucat numai de către foștii câștigători.

 Snow o vrea pe Katniss moarta. În ceea ce privește jocurile în sine (filmate în Hawaii), sunt bine puse în valoare de o așteptare de aproape 90 de minute, mai ales de pericole neasteptate, păsări de atac, babuini turbati și o ceață de gaz toxic. Incă mai avem relațiile convingătoare - dragostea lui Katniss pentru Gale , deși în linia de foc ea descoperă ca sentimentele ei pentru Peeta nu sunt în întregime fictive și un sentiment mai bogat de caracterizare apare de data aceasta. Actori: Jennifer Lawrence, Josh Hutcherson, Liam Hemsworth, Elizabeth Banks, Stanley Tucci, Woody Harrelson, Jena Malone, Donald Sutherland, Philip Seymour Hoffman, Amanda Plummer Director: Francis Lawrence




7 comentarii:

  1. Catching Fire este bijuteria anului 2013 si ridica atat de mult stacheta incat restul blockbusterelor dar si filmelor aparute pana acum ar trebui sa ingenuncheze in fata lui. Mult mai intens, mult mai dramatic, mult mai violent dar si mai spectaculos decat prima parte, filmul a meritat pe deplin asteptarile, si a reusit sa-i rasplateasca pe fanii seriei dar si pe simpli cinefili care nu au cum sa se declare dezamagiti de rezultatul obtinut.

    RăspundețiȘtergere
  2. Finalul reprezinta cea mai buna parte a filmului. Pur si simplu nu iti vine sa crezi momentul ales de regizor pentru a pune capat actiunii partii a 2-a, insa astfel interesul pentru Hunger Games Mockingjay partea 1 este maxim.

    RăspundețiȘtergere
  3. he Hunger Games a avut un impact urias asupra cinefililor de pretutindeni.Cei care erau familiarizati deja cu universul creat de Suzanne Collins isi doreau ca adaptarea cinematografica sa le confera o imagine vizuala ampla asupra a tot ce inseamna "Hunger Games". Cred ca primul film a fost cu adevarat impresionant din punct de vedere vizual si a reusit sa transmita toate emotiile cuprinse in poveste si personaje.
    Mi-a placut foarte mult primul film si asteptam cu nerabdare sa vad cum evolueaza povestea

    RăspundețiȘtergere
  4. The Hunger Games:Catching Fire este o continuare decenta a excelentului film din 2012. Astept partea a 3 -a

    RăspundețiȘtergere
  5. cu siguranta cei care nu le-au placut primul film pe acesta il vor indragii...mai multa actiune,mai multe rasturnari de situatie si triungul iubirii intre katniss.peeta si gale...o sa fie foarte bun

    RăspundețiȘtergere
  6. cred ca este unul din putinele filme, care are o continuare buna; poate mai buna decat primul film.
    actiunea este buna, jocul actoricesc la fel. practic, nu se schimba multe lucruri, cu exceptia povestii filmului.
    sfarsitul filmului a fost genial.

    RăspundețiȘtergere
  7. urmeaza o continuare, de aia se termina asa. Filmul urmeaza suficient de fidel cartile care fac parte din trilogia Hunger Games. Exact asta e finalul celui de-al doilea volum.

    RăspundețiȘtergere

Postări populare