duminică, 20 iulie 2014

John Carter (2012) - John Carter



John Carter, in timpul razboiului cu indienii, se ascunde impreuna cu alti soldati intr-o pestera ciudata care este de fapt un portal catre alte lumi si astfel se trezeste pe planeta Marte , unde are alte caracteristici fata de ceilalti locuitori si astfel devine interesant pentru ei. Aici el este luat ostatic de niste creaturi barbare de culoare verde, cu patru brate si cu o inaltime de peste 3,5 metri, dar evadeaza si o intalneste pe printesa Dejah Thoris , cu care incheaga o frumoasa poveste de dragoste si caruia ii promite ca nu o va parasi niciodata si nu se va mai intoarce pe Pamant. Dar este prins intr-o capcana si fara voia lui este dus inapoi pe Pamant. Va reusi oare John Carter sa se intoarca pe Marte la printesa lui ?


6 comentarii:

  1. Remarcabil si de clasat langa celelalte reprezentate consacrate ale genului. Am urmarit cu placere aceasta pelicula fiind un fan "inrait" al sci-fi-ului si al fantasticului. un scenariu interesant, dar la care se mai putea lucra dupa parerea mea. De asemenea, efectele speciale reusite dar, de asemenea mai puteau fi perfectionate- zic eu. Si culmea, culmilor! - rolurile extraterestilor au fost cele mai bune din film: Dejah Thoris, Sola si Tars Tarkas, sa nu mai zic de cainele extraterestru care cu umor salveaza partea relaxanta a povestii.

    RăspundețiȘtergere
  2. Parerea mea este ca filmul a fost facut tarziu,mult prea tarziu, motiv pentru care a pierdut atat prin scenariu cat si prin personaje.Probabil apreciat este doar de iubitorii filmelor de fictiune,a generatiei care au avut ocazia de-a citi cartea acum ani in urma.Nu e un film puieril ci doar ecranizat dupa o carte a carui valoare a fost mult apreciata in momentul aparitiei.Publicul s-a asteptat la genul de actiune "strong" in care adrenalina sa urce pana-n final,Andrew Stanton a preferat o atmosfera mai calma fara un supererou,singuta lui abilitate se datoraeaza atmosferei si a realizat un decor destul de futurist daca-l comparam cu momentul unei Americi coloniale in care traia John Carter.Personajele la randul lor sunt originale, bine create,nu da senzatia de fals iar aparitia micului momstrulet un fel de catel creaza un anume echilibru intre entitatile celor doua lumi.Deziluzia spectatorului se datoreaza si unei prejudecati,ce-i scump e si bun,uite ca nu.Filmul nu este o capodopera dar are un nivel cu mult peste criticile aduse,tendinta de comparare cu alte productii a decis pe nedrept lipsa de originalitate, tocmai aceeasta poveste a inspirat multe subiecte de film.

    RăspundețiȘtergere
  3. In primele minute mi-a lasat impresia de film strict comercial si cam atat;mai tarziu o sa vedeti ca filmul are o poveste si una chiar interesanta,de aici si concluzia ca cel care a putut sa scrie in 1912 o astfel de carte (n.r. din care se inspira filmul acesta) nu poate fi decat un geniu...deci filmul este cat se poate de original,asta pentru cei care se indoiesc precum Toma necredincisul.
    Mi-a fost totusi greu sa ii da nota( oscilam intre 7 si 8),asta pentru ca are si momente care nu mi-au placut,ca de exemplu este putin cam lung si plictisitor la inceput (primele 30-40 de minute),insa spre sfarsit parca nu ai mai vrea sa se termine cele 2 ore de "gameplay",ilar nu?.

    RăspundețiȘtergere
  4. un film destul de bun.Ma asteptam sa fie mai bun,insa oricum,merge si asa.Este foarte bine realizat,si foarte captivant si plin de actiune inca din primele momente ale sale.Cronicul s-a descurcat si el destul de bine,caci filmul a avut si unele faze la care am ras cu multa pofta.Finalul este chiar foarte neasteptat.Mi se pare foarte ingenios cum John Carte la pacalit pe tipul ala rau.Merita vazut de toti cei ce stiu ce este un film bun.Eu ii acord nota 8,recomand.

    RăspundețiȘtergere
  5. Observând uşoara combinaţie din primele minute dintre un uşor western şi extratereştrii (mă rog, fiinţele de pe Marte), imediat gândul mi-a fugit la un alt film cu o astfel de combinaţie, de altfel nereuşită şi anume "Cowboys & Aliens"...Măcar "John Carter" a curs ceva mai bine, fără a plictisi...Mda, acesta pare a fi principalul său atuu, că nu are timpi exagerat de morţi...Şi poate ar mai fi simpaticul "câine" Woola...Un film ce poate vizionat uşor, mai ales dacă eşti conştient de aşteptările pe care le ai de la acesta...

    RăspundețiȘtergere
  6. Superb filmul, imi place mai ales una dintre partile comice, merita vazut de toti iubitori de aventuri.

    RăspundețiȘtergere

Postări populare