marți, 22 iulie 2014

The Nines (2007) - The Nines



Presarat cu elemente de mister si fantezie, filmul "The Nines" se desfasoara pe trei planuri succesive, dar interconectate si se ramifica in trei directii diferite, urmarind initial viata actorului de seriale de televiziune Gary, care este arestat la domiciliu timp de sase saptamani pentru incendiere si consum de cocaina, fiind supravegheat indeaproape de catre publicista Margaret si intalnind-o pe strania lui vecina Sarah, de asemenea prizoniara in propria casa.


 Ulterior obiectivul camerei de filmat se deplaseaza spre talentatul scenarist homosexual pe nume Gavin, spre durdulia actrita Melissa - vedeta feminina din episodul pilot al serialului acestuia intitulat "Knowing" si spre intransigenta producatoare TV Susan, doar pentru ca in cele din urma sa ii regasim pe aceesi trei protagonisti intr-o cu totul alta combinatie, Gary si Gavin transformandu-se in realizatorul de jocuri video Gabriel, un familist convins casatorit cu editoarea Mary si avand o fiica in varsta de 8 ani pe nume Noelle, iar Sarah si Susan devenind Sierra, femeia capabila sa isi otraveasca iubitul pentru vina de a o fi insultat.





 




6 comentarii:

  1. Un film de nota 10,o idee exceptionala.Compus din trei parti,care aparent nu au nicio legatura intre ele,il fac un film greu de urmarit.Insa finalul face toti banii,rasplatindu-ti rabdarea si hranindu-ti curiozitatea.Ryan Reynolds imi ramasese intiparit in minte drept genul adolescentului rebel din Van Wilder,dar s-a mulat perfect pe acest personaj.M-a amuzat faptul ca pe scara evolutiei,ursuletii koala sunt deasupra noastra.Filmul acesta trage un semnal de alarma pe mai multe planuri:bratara verde de la mana reprezentand natura,ursul koala reprezentand animalele pe cale de disparitie, si ultimul,dar nu cel din urma,omul.

    RăspundețiȘtergere
  2. Filmul este ,intr-adevar, bun si nu prin elementele de metafizica ,teologie etc., folosite,ci prin claritatea cu care este prezentat omul de’ 9’,pe intreg parcursul filmului. Omul de rang ’ 9’,psihotic si paranoid este convins ca are un destin’demiurgic’,devenind element dezintegrator pentru societatea umana,pe toate treptele ei.Daca mai multi astfel de oameni ,malefici si iresponsabili,ajung sa colaboreze, efectul este catastrofal.Plecand de la prezumtia ca regizorul nu a fost sau a renuntat (situatie cu probabilitate 0,000..01) sa fie un ’9’ si cu speranta ca spectatorii percepe corect mesajul filmului (pentru noi cei de rang ’7’ ) consider filmul de nota 10(si prin comparatie cu Inception).Consider ca trimiterile la Ecologie etc.,sunt in raport de subsidiaritate cu tema filmului.

    RăspundețiȘtergere
  3. Mesajele din acest film sunt religioase si daca nu aveti cunostintele necesare, o sa il considerati "abstract fain, dar n-am inteles nimic" sau stupid. Il recomand celor pasionati de spiritualitatea orientala(budism, taoism,etc). Personal mi-a placut, dar nu l-as recomanda, pentru ca mesajul e transmis metaforic si dificil de prins. Multi raman la ideea ca personajul era un super extraterestru si gata. Oricum sa indrazneasca sa abordeze un asemenea subiect e ceva ce merita aplaudat.9

    RăspundețiȘtergere
  4. nteresant, e chiar putin psihologic as putea spune... Care este viata noastra reala? Daca te gandesti la ce-i in jurul nostru comparand cu filmul, vei gasi multe asemanari. Eu zic ca merita vazut, dar nu-i pot da mai mult de 9. Trecand de partea cu nouarii, multi dintre noi se pot trezi in pielea personajelor, de la o zi la alta. Si iarasi trecand peste partea cu numerotarea, mi-a placut ca s-a considerat si in film ca cel mai presus de toate este Dumnezeu. Inafara de asta, chestia ca e cineva diferit... nu stiu cat e de valabila, in fata Lui, toti suntem egali.

    RăspundețiȘtergere
  5. Este un film senzational, inteles de cativa si comentat de toti. In ciuda faptului ca este mai putin cunoscut, filmul te tine in continua priza inca din primele minute, fiind presarat cu elemente psihologice, filozofice, teologice, multe intelesuri ascunse si o farama de mister. Regizorul si scenaristul John August inpreuna cu talentatul actor Ryan Reynolds reusesc sa arate universul si miliardele de posibilitati pe care ni le ofera, intr-o cu totul alta lumina. Datorita prestatiei impecabile ale actorilor, talentele regizorale si scenaristice ale lui John August si ideea originala, filmul merita un 10+. Merita vazut de toata lumea

    RăspundețiȘtergere
  6. In cele doua experiente ale mele cu lsd (substanta psihedelica) m-am dezidentificat de ego complet. In timpul trairii eram O Fiinta Cosmica care tinea univesul in palma Sa. Filmul prezinta niste lucruri foarte profunde,si anume ca fiecare dintre noi este acea Fiinta Cosmica care se identifica temporar cu niste caractere/roluri/persoane. Creatorul este unul singur si se deghizeaza in fiecare dintre noi. Creatorul Suprem a les sa uite de El pentru a face Jocul Cosmic mai palpitant. Stiu ca e greu de digerat astfel de informatii...unii ar putea sa spuna ca sunt doar halucinatii de la lsd. Dar aceste trairi ale mele le vad valide fiindca au fost ceva mai real decat oricare traire din viata mea de zi cu zi,e ca si cum m-am trezit din vis. Adevarul e greu de suportat,la fel cum si personajului din film ai este greu sa accepte ca este o Fiinta Multidimensional. Si eu am avut aceleasi senzatii,mi-a fost unpic rau,si ma si simteam ciudat. Simteam cum Realitatea e o iluzie,un vis,ceva ne real...Toata viata mea mi-am dorit sa cunosc Adevarul,despre Dumnezeu,despre adevarata mea natura...dar acum dupa aceste doua trairi ealizez ca trbuie sa fi pregatit sa spui Stop-Joc.

    RăspundețiȘtergere

Postări populare