miercuri, 23 iulie 2014

Somewhere in Time - Undeva, candva



Tanarul student Richard Collier este foarte apreciat pentru noua lui piesa de teatru. La petrecerea de lansare, el intalneste o doamna in varsta care ii sopteste "Intoarce-te la mine" in timp ce ii indeasa un obiect in mana stransa. Cand deschide mana, Richard identifica obiectul ca fiind un ceas de buzunar. Cativa ani mai tarziu, Richard se afla in pragul unei caderi nervoase si simte lipsa unei muze creatoare. El paraseste orasul pentru a se putea revigora si ajunge langa orasul in care si-a facut studiile, la hotelul Grand. In plimbarile sale prin hotel, gaseste fotografia unei femei tinere si frumoase. Richard este captivat de tanara din fotografie si incearca sa afle cine e aceasta.

In cautarile sale, reuseste sa o identifica ca fiind Elise McKenna o actrita de la inceputul secolului si afla ca tanara este de fapt chiar batrana ce ii daruise ceasul de buzunar in urma cu cativa ani, care murise intre timp. Determinat sa o intalneasca, el reuseste prin autohipnoza sa se trimita in timp in anul 1912. Aici o intalneste pe Elise si se cei doi se indragostesc, lucru care nu il incanta pe managerul acesteia William Fawcett Robinson. Va supravietui dragostea lor in fata dezaprobarii lui Robinson? Va reusi Richard sa ramana in 1912?








8 comentarii:

  1. Un film nominalizat de " Academy of Science Fiction, Fantasy & Horror Films, USA " , printre altele : pentru cel mai bun actor si cea mai buna actrita, filmul nu se poate spune ca este cu actori mediocri...Nu? si primeste si Aur pentru Best Fantasy Film....atunci nu trebuie sa fii romantic sau sa-ti placa filmele de dragoste sau dramele ca sa-l apreciezi!

    RăspundețiȘtergere
  2. Somewere In Time m-a fascinat de cand eram copil. Coloana sonora, ca si povestea dealtfel, avea ceva care suna ca o reamintire eterna, ca ceva dat; un lucru fara inceput si fara sfarsit. Mai tarziu am aflat ca era vorba despre Rapsodia lui Rahmaninov avand la baza un Capriciu de Paganini. Un film pe care nu ai cum sa-l uiti, un film pe care il porti cu tine ... asa, ca pe o bijuterie.

    RăspundețiȘtergere
  3. Filmul prezinta ideea unei iubiri imposibile. Timpul, simbolizat prin ceas, este impotriva ei dar de multe ori, cand vrei ceva cu adevarat, se poate intampla..

    RăspundețiȘtergere
  4. totul e frumos , un vis ce as vrea sa fi fost real. foarte buni actori. mi-a placut mult.

    RăspundețiȘtergere
  5. Un film vechi care merita revazut,o frumoasa poveste de dragoste intre doua lumi paralele iar barierele timpului pot fi deschise atunci cand o dragoste puternica este la mijloc.
    Atunci sau acum ,diferenta de ani nu conteaza,puritatea,frumusetea si atmosfera filmului nu s-au schimbat,merita revazut.,si ramane primul meu film de dragoste care nu-l pot uita.

    RăspundețiȘtergere
  6. un film absolut exceptional , cu o poveste ce te tine lipit de scaun, pe care il recomand spre vizionare acelora ce stiu sa aprecieze un film cu adevarat bun.

    RăspundețiȘtergere
  7. Ceea ce m-a determinat sa ma uit la film a fost faptul ca i-a avut ca actori pe Christopher Reeve si Jane Seymour-amandoi niste actori exceptionali. Filmul este superb, o minunata poveste de dragoste care depaseste barierele timpului. Dupa ce am urmarit pelicula pot sa spun ca e filmul meu preferat. O astfel de poveste iti ramane in suflet.

    RăspundețiȘtergere
  8. Superb film, e in topul meu 10! De ce? Pentru o multitudine de argumente: actori de marca si foarte compatibili cu rolurile( ca sa nu mai mentionez impactul vizual foarte placut al acestora), poveste romantica,dar nici pe departe banala, cu o profunzime a sentimentelor care depaseste granitele timpului,ale realitatii terne,coloana sonora memorabila-Rapsodia lui Rahmaninov, umor bine dozat, gingasie,invitatie la meditatie si un final cat se poate de eteric.Nu poti fi fan al filmelor romance, daca nu l-ai vizionat si pe acesta, iar de faptul ca iti va ramane in suflet , nu e loc de indoiala.

    RăspundețiȘtergere

Postări populare