joi, 17 iulie 2014

Frozen (2013) - Regatul de gheata



Dupa ce regatul lui Arendelle este aruncat în iarna veșnică de puternica Snow Queen Elsa (voce din Idina Menzel), Anna (Kristen Bell) impreuna cu echipa ei , un alpinist necioplit numit Kristoff (Jonathan Groff) și renul lui de încredere Sven, incearca de a rupe vraja de gheață. Chris Buck și Jennifer Lee au co-regizat aceasta productie Walt Disney Animation Studios bazaat pe iubita poveste de Hans Christian Andersen , Crăiasa Zăpezii. Pentru cele mai scurte momente, în timp ce vizionați Frozen , veti simti ca sunteti din nou la începutul anilor '90, confruntati cu una dintre cele mai memorabile timpurii " din al doilea val" de filme de animație Disney.

 Senzația trece rapid , Frozen este, la urma urmei, în film 3-D și utilizează animație CGI . Acest film, co-regizat de scenaristul Jennifer Lee și maestrul in animație Chris Buck, a fost asamblat de către oameni cu o iubire adevărată pentru filme, cum ar fi The Little Mermaid și Frumoasa și Bestia și au dat filmului Frozen spiritul acestor producții. Deși există povestea de dragoste de obicei între o prințesă Disney - în acest caz, Anna (vocea lui Kristen Bell) - și un țăran - în acest caz, de gheață tăietorul Kristoff (Jonathan Groff) - relația primara în acest minunat film este între surori. Anna este sora mai mica al reginei Elsa (Idina Menzel, și inima emoțională a filmului bate în sentimentele acestora două , pentru fiecare dintre ea și modul în care acestea vin să recunoască și să le exprime.

Deoarece Elsa are o putere magică asupra ghetii și zăpadii, dar nu poate controla abilitățile sale, ea isi reprima dragostea ei pentru Anna, ca nu cumva ea sa o răneasca accidental pe sora ei. Când lucrurile merg prost în ziua incoronarii ei, ea fuge din oraș intr-un palat de gheață construit pe un munte singuratic, dar Anna o gaseste (cu ajutorul Kristoff). Nici un film Disney nu ar fi complet fără o garnitura de "drăguți". În acest scop, avem reni care aproape vorbesc, Sven. Ceva mai enervant este Olaf (Josh Gad), a cărui marcă de umor este pe partea de iritant catre prostie.

Totusi, eu sunt sigur că Disney stie ceea ce face cu un personaj ca aceasta: copiii îl vor iubi. Prezența lui excesiva, cu toate acestea, se ciocnește cu gravitatea unora dintre cele mai intunecate, mai multe elemente serioase. Poate cel mai interesant lucru despre Frozen este că nu există nici un ticălos evident - nici o mama vitrega rea, vrăjitoarea cea rea sau Ursula. În măsura în care există un tip rău, el este mai mult ca o rata ,Gaston.


6 comentarii:

  1. DISNEY ramane pana la urma taticul tuturor desenelor animate, trasate cu mana cadru cu cadru sau animate pe calculator. Mie, unul, animatia mi se pare cel mai avansat domeniu al filmului, pentru simplul motiv ca astazi tehnica ne limiteaza realizarile doar cu granitele imaginatiei.

    RăspundețiȘtergere
  2. animatie superba, frumoasa, personaje indragite, haioase si bine conturate, o animatie care merge la suflet, scenariul filmului abunda in actiune, suspans si intorsaturi de situatie, momentele in care nu te puteai opri din ras cu cele in care nu puteai sa nu versi cateva lacrimi, au mers la inima, un film marca Disney, (un respect deosebit am pentru ei)cu toti stiam ca totul avea sa se termine cu bine

    RăspundețiȘtergere
  3. Inspirat din mitologia greacă,filmul este o adevărată revelație și pentru adulți,romantic și captivant în egală măsură.Animația nu dezminte patentul Disney,experți în personaje animate,dovadă Olaf,mereu vesel și zburdalnic,inima caldă a întregii acțiuni, este cu adevărat o bijuterie de personaj.

    RăspundețiȘtergere
  4. Cel mai simpatic personaj ever - Olaf! E așa scumpel, vai, am râs cu lacrimi când apărea în scenă! Mi-a plăcut filmul, a cam spart clișeele Disney, prințesa care se mărită cu primul-venit, dragoste oarbă la prima vedere, el o salvează mereu pe ea... Iată că de data asta, o ea trebuie să salveze, soră pe soră, e o poveste superbă din punctul ăsta de vedere. Nu prea mi-au plăcut chiar toate momentele în care cântau, dar ptr Olaf și Elsa, se iartă tot. Îl recomand, o animație super frumoasă!

    RăspundețiȘtergere
  5. Frozen este desen animat superb. O animație muzicală frumoasă la care toată lumea ar trebui să se bucure de ea. Filmul este bazat pe Crăiasa Zăpezii basmul lui Hans Christian Andersen. Frozen se referă la legătura dintre două surori din familiei regală Arendelle, Elsa (voce Idina Menzel ) și sora ei mai mică Anna (vocea Kristen Bell) și modul în care relația lor este testată atunci când un blestem lovește regatul. O animație spectaculoasă cu melodii minunate și o poveste emoționantă. Olaf, omul de zăpadă, este foarte amuzant.

    RăspundețiȘtergere
  6. O aminate foarte reusita cu faze comice,replici,personaje haioase si muzica draguta! O animatie pentru toate varstele! O altfel de idee !! Personajele bine conturate! Mai mult decat ma asteptam! O animatie ce trebuie vazut! Pe mine una m-a incantat!!!

    RăspundețiȘtergere

Postări populare