luni, 12 ianuarie 2015

Unbroken (2014) - De neinvins



Unbroken spune povestea lui Louis Zamperini, maratonist olimpic şi aviator în Al Doilea Război Mondial, care a supravieţuit fără mâncare sau apă şi a făcut faţă unor nenumărate pericole vreme de 47 de zile după prăbuşirea avionului său în Oceanul Pacific. Ajuns pe uscat, pe una dintre insulele japoneze, soldatul american a fost capturat şi încarcerat ca prizonier de război. A fost supus torturilor japonezilor vreme de doi ani. Povestea sa a fost sursa de inspiraţie a romanului "Unbroken: A World War II Story of Survival, Resilience and Redemption", ecranizat acum în regia faimoasei Angelina Jolie.




2 comentarii:

  1. I-am aflat povestea de viata a lui Louis Zamperini este foarte puternica,dramatica si cutremuratoare in acelasi timp,a fost un luptator inca din tinerete,de cand se antrena pentru Olimpiada si pana acum,sa treci peste acele orori ale celui de-al Doilea Razboi Mondial,prin suferinta,foamete si tortura la care a fost supus el si restu prizonierilor de razboi ai fanaticilor japonezi in acel timp,sa treci peste toate astea si sa mai ai putere sa povestesti si celorlalti aceste intamplari,sa se stie cat de capabil e un om sa faca rau celuilalt de langa el (ex: Comandantul Japonez al lagarului poreclit de Louis si de prizonieri "The Bird" care-i tortura in fiecare zi,ii infometa etc.),e de apreciat acest om Louis Zamperini.Daca Angelina Jolie se va ocupa cum trebuie de acest film,va fii una din cele mai bune creatii ale sale ca regizor si cu siguranta va ajunge si la Oscar,pentru ca subiectul este foarte puternic si real.Am incredere in Angelina Jolie ca va face un film foarte bun pentru noi si mai ales pentru Louis Zamperini.

    RăspundețiȘtergere
  2. Actriţa americană l-a cunoscut pe Louis Zamperini şi s-a împrietenit cu el, înainte ca acesta să moară, pe 2 iulie 2014 la vârsta de 97 de ani. Vedeta hollywoodiană spune că întâlnirea cu acest veteran de război american, în timpul căreia a aflat o serie de detalii şocante despre felul în care fostul maratonist a reuşit să supravieţuiască în timpul războiului, a determinat-o să adopte câteva schimbări importante în viaţa ei.

    "Am învăţat să devin o persoană mai bună. Am învăţat să fiu mai deschisă faţă de cei din jur, să înţeleg, să văd şi celălalt punct de vedere. Am învăţat că, atunci când te laşi cuprins de ură şi furie, acest lucru te răneşte doar pe tine - nu îl răneşte pe inamicul tău", a declarat Angelina Jolie pentru publicaţia The Hollywood Reporter.
    Lungmetrajul "De neînvins/ Unbroken", al doilea film regizat de actriţa americană Angelina Jolie, a avut premiera pe marile ecrane din Statele Unite ale Americii în prima zi de Crăciun şi a generat deja încasări de peste 27,8 milioane de dolari.

    RăspundețiȘtergere

Postări populare