marți, 6 ianuarie 2015

Predestination - Predestination (2014)




Predestionation este povestea vieţii unui Agent Temporal trimis într-o serie complicată de călătorii în timp, a căror menire este să continue activitatea sa de apărător al legii în eternitate. Acum, la ultima misiune, agentul trebuie să urmărească pe delincventul care i-a scăpat mereu de-a lungul călătoriilor în timp.

 

3 comentarii:

  1. M-am bucurat ca, iata, am putut vedea un film SF de calitate si nu doar niste efecte facute pe calculator, cum se intampla in ultimii ani. Chiar am fost uimit ca in anul de gratie 2014 cineva isi asuma un act de curaj si se incumeta sa produca un film SF fara a apela la astfel de efecte.
    Filmul e bine realizat si intriga e foarte bine dozata, ea evoluand lent pana la momentul de paroxism de la finalul filmului.
    Din pacate scenariul are o mare problema de logica care are ca efect chiar anularea lui: ea, eroina principala, nu poate exista atat timp cat nu are o origine. Nu pot formula altfel si nici nu pot dezvolta ideea pentru a nu fi acuzat de spoilere, dar oricine are un pic de rationament o sa-si dea seama de ceea ce incerc sa spun dupa ce va viziona filmul.

    RăspundețiȘtergere
  2. mai ales ca este mai "clasic" din punctul de vedere al efectelor, n-au bagat zeci de milioane in CGI. Ideea cercului - sarpele care isi musca coada la nesfarsit este veche dar zugravirea ei in filme se va mai face inca multa vreme de acum incolo. Este greu de explicat daca inchizi acel cerc de unde apare sarpele . Care este originea lui , punctul de imersiune in Universul real. Nu poti crea o bucla nesfirsita din nimic. (cum ar fi de pilda Universul nostru, dintr-un punt infim, mai mic decit un atom, prin Big-Bang) , de data asta nu mai ai nici acel punct... M-a enervat un singur lucru , au folosit tot felul de trucuri ieftine ca sa ascunda faptul ca el este cu un cap mai inalt decit ea, ca de pilda ingenuncherea rapida dupa fiecare "salt", urcatul fetei pe o caramida cind statea linga el, filmarile de jos in sus etc...Era mult mai simplu sa selecteze doi actori egali (aproximativ) la inaltime, o operatie estetica faciala nu te face mai inalt cu un cap si nici nu te lateste brusc in umeri...Vorbim de acelasi om, ce naiba, fie el fata si apoi barbat. Distractiva a fost si remarca : "stiu cine sint eu, dar cine naiba sinteti voi toti ? Cind de fapt era exact invers , "toti" ceilalti aveau un trecut si radacini, el aparea din neant si se topea in el insusi ...Si inca o chestiune mica, cind doi indivizi identici ADN fac sex (adica el cu el-ea insusi), rezulta cu mari sanse un copil cretin si foarte slab fizic, nu un viitor astronaut -agent...De aceea toate jocurile incestuale de familie regala (pentru pastrarea "singelui") au dus rapid la degenerare ireversibila fizica si cretinism. Hai sa aveti o zi buna si frustrare mai putina :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Excelent.Un film greu si la propriu si la figurat.Pare fara noima,dar,pe masura ce se"coace"devine tot mai clar.Se desfiinteaza cam toate barierele,gasesc o solutie pentru autoproducere,pastrand clasicul sex,personajele se desfac si se reduc precum lamelele unui evantai,Nu trebuie cautata logica in ideea filmului.Parerea mea este ca s-a figurat o ipoteza plauzibila despre creatie.Pentru prima oara realizez ca nu este neaparat nevoie de o origine...candva,prin cutele timpului poate apare un nod.Este greu de constientizat chestia asta,dar daca deschizi larg mintea,este posibil ca suflul acestei idei sa-ti de o senzatie...

    RăspundețiȘtergere

Postări populare